Om Google-kart

Hvordan lage Google-kart

Med Google-maps kan du lage et interaktivt kart, alene eller sammen med andre. Du  kan legge til informasjon om steder på kartet. Når kartet er ferdig, kan du linke det til teksten din, f.eks. i kursa. Kartet kan brukes til å fortelle om hjemplassen din, men også det kan brukes også når dere skal trene dere på å fortelle hvordan man drar fra et sted til et annet.

Når du er innlogget på gmail, velger du Google Maps i menyen øverst. Deretter skriver du stedet som du vil kart for, f.eks. Porsanger. Velg Mine steder øverst og Opprett kart. Gi kartet et navn. Hvis du ikke vil at kartet skal oppføres på lister for alle og enhver, krysser du av for Ikke oppført. Velg Lagret.

Nå kan du redigere kartet, dvs. zoome inn og ut merke av steder, skrive navn, skrive tekster osv. Du kan velge Ferdig og likevel fortsette en annen dag. Du kan også invitere andre google-brukere til å arbeide sammen med deg, velg Samarbeid.

Når du er fornøyd med arbeidet, trykker du på koplingssymbolet like til venstre for kartet øverst. Da får du en link som du kan legge inn i dokumentene dine, eller du kan gi den til andre.

Her er et eksempel (kartet er ikke reelt): Vuonnabahta

Du kan se en video om hvordan du gjør dette (husk lyd på datamaskinen).